(DOC) Inițiativă în Consiliul Europei privind eliberarea și reabilitarea deținuților politici din Republica Moldova

Autor: , in Politic / 27 iunie, 2019, 12:25

Delegația Republicii Moldova la Consiliul Europei a înregistrat o inițiativă pentru eliberarea deținuților politici și eradicarea practicilor de poliție politică din Republica Moldova. Inițiativa a fost susținută de mai mulți membri ai delegațiilor străine.

Potrivit deputatului, Mihai Popșoi, un prim pas în reformarea sistemului moldovenesc e este eliberarea și reabilitarea deținuților politici și tuturor celor care au avut de suferit pe nedrept de urma fostului regim.

„Am semnat și promovat o declarație pentru eliberarea deținuților politici și eradicarea practicilor de poliției politica din țara noastră. Sistemul judecătoresc este încă vulnerabil influentelor vechiului regim. Am sensibilizat CoE asupra derapajelor din trecut și am primit asigurări de la toate grupurile politice ca ne vor ajuta în procesul anevoios de reforma. Un prim pas important în această direcție este eliberarea și reabilitarea deținuților politici și tuturor celor care au avut de suferit pe nedrept de urma fostului regim”, se arată într-un mesaj al lui Mihai Popșoi.

Deputatul susține că personal va depune eforturi pentru eliberarea din detenție în cel mai scurt timp a lui Gheorghe Petic și Valentin Eșanu.

Inițiativa a fost semnată de oficiali din Italia, Germania, Franța, Polonia, Estonia, Marea Britanie.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X