Ministrul Economiei: Tarifele la gaz ar putea crește, din cauza moștenirii pe care a lăsat-o fosta guvernare

Autor: , in Economic / 27 iunie, 2019, 15:03

Noul ministru al Economiei și Infrastructurii, Vadim Brânzan, susține că tarifele la gazele naturale ar putea să fie majorate în timpul apropiat, deoarece guvernarea precedentă s-a antrenat în campanie electorală și a micșorat artificial tarifele.

Potrivit lui Brânzan, noua guvernare urmează să negocieze semnarea unui nou contract cu Gazprom, însă din cauza că în martie 2018 guvernarea condusă de PDM a ales să micșoreze tarifele la gazele naturale, în loc să le ajusteze la realitatea de atunci, cetățenii ar putea simți majorări.

„Din păcate, moștenirea lăsată este că, din cauza că politicul s-a implicat foarte mult în economie, fapt care a dus la distorsiunea proceselor economice și menținerea artificială a tarifelor pe parcursul ultimilor câțiva ani. În martie 2018, atunci când trebuia de majorat tarifele la gaz, pentru că a crescut prețul de achiziție a gazului de la Gazprom, în loc să le ajusteze la realitatea de atunci, prețul a fost chiar micșorat, argumentând că este o pernă financiară. Acum ei au plecat și ne-au lăsat nouă problema. Vin cei de la Moldovagaz și spun că această pernă financiară va fi epuizată până la finele acestui an”, a spus Brânzan.

Reprezentanții fostei guvernări nu au comentat deocamdată aceste declarații ale ministrului Economiei.

Amintim că de la 1 ianuarie 2019, prețul gazelor naturale livrate în Republica Moldova de către Gazprom a fost majorat cu de 25 la sută și constituie aproximativ 237 de dolari pentru o mie de metri cubi.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X