PDM, în apărarea lui Plahotniuc după ce Rusia i-a mai intentat un dosar

Autor: , in Politic / 27 iunie, 2019, 12:56

Purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat (PDM), Vitalie Gamurari, susține că dosarul anunțat de Ministerul rus al Afacerilor Interne pe numele fostul lider al formațiunii, Vladimir Plahotniuc, este consecința faptului că acesta a refuzat planul Moscovei de federalizare a Republicii Moldova.

Gamurari susține că dosarul în care Plahotniuc și fostul deputat PDM, Constantin Țuțu, sunt acuzați pe 28 de cazuri de contrabandă și trafic de droguri în proporții deosebit de mari este o consecință a faptului că democrații nu au satisfăcut cerințele Moscovei privind federalizarea Republicii Moldova.

Citește și: Ce spune Plahotniuc despre dosarul penal pe numele său deschis în Rusia

„Zilele acestea, Vlad Plahotniuc plătește prețul refuzului de a lăsa Republica Moldova în mâinile Rusiei și ale marionetelor sale de la Chișinău. Dosarele deschise la Moscova și cele care se pregătesc la noi ȋn țară sunt consecințele faptului că domnul Plahotniuc nu a fost de acord cu planul Kozak de federalizare și că a demascat finanțarea ilegală a socialiștilor”, a comentat Vitalie Gamurari.

Ministerul Afacerilor Interne al Federației Ruse îl acuză pe fostul lider al PDM că ar fi în fruntea unui sindicat al drogurilor. Conform investigației, acesta a participat la furnizarea hașișului marocan în Rusia prin Spania.

Miercuri, 26 iunie, Departamentul de Investigație al MAI ruse a intentat o acuzație de gestionare și participare într-o grupare criminală, conform paragrafului 1 și 2 al art. 210 din Codul Penal al FR, către Vladimir Plahotniuc. Acesta este acuzat de 28 de cazuri de contrabandă și comercializare a drogurilor în cantități deosebit de mari. Astfel, Plahotniuc riscă condamnare cu detenție pe viață.

Datele anchetei susțin că gruparea criminală a fost creată în vara lui 2012, în frunte cu Oleg Pruteanu, numit Borman, și alți membri din Moldova și Spania. MAI afirmă că legătura lui Plahotniuc cu Pruteanu și controlul sindicatului drogurilor era înlesnită de către fostul deputat moldovean Constantin Țuțu, care este, de asemenea, vizat în acest dosar.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X