Vitalie Vrabie a demisionat din funcția de șef al Serviciului Vamal

Autor: , in Politic / Populare / 27 iunie, 2019, 13:51

Directorul Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie, a anunțat joi că demisionează din funcție, la trei ani după numirea sa în fruntea instituției.

Într-o postare pe Facebook, Vrabie s-a lăudat „cu creșteri de miliarde de lei la bugetul de stat” și implementarea „mai multor proiecte de modernizare, menite să vină în sprijinul oamenilor, fie că vorbim despre călători, transportatori sau agenți economici”.

„Evident că, mai sunt multe planificate, iar unele și aproape realizate și sper că vor fi implementate în scurt timp. Le mulțumesc tuturor colegilor pentru munca depusă și rezultatele înregistrate. Sincere mulțumiri le adresez și partenerilor de dezvoltare pentru asistența acordată de-a lungul acestei perioade, precum și asociațiilor de business, pentru contribuția adusă la îmbunătățirea dialogului cu mediul de afaceri. Astăzi, depunând cererea de demisie, plec împăcat. Rămâne o instituție absolut funcțională și capabilă să presteze servicii de calitate, să colecteze în totalitate drepturile de import și să combată eficient eventualele fraude vamale. Noii echipe, care va veni la conducerea Serviciului Vamal, îi doresc mult succes și sper să aibă voința, dar și sprijinul necesar pentru a continua mai departe ambițioasele noastre proiecte”, a menționat Vrabie în cererea sa de demisie.

Demisia lui Vrabie vine în toiul unui scandal după mai multe dezvăluiri privind contrabanda cu chihlimbar, țigări, anabolizante și spirt prin punctele de trecere a frontierei Republicii Moldova.

Vrabie a fost numit în funcție în 2016, odată cu preluarea totală a puterii de către Partidul Democrat.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X