Va fi extrădat Plahotniuc din SUA în Republica Moldova? Ce spune ambasadorul american

Autor: , in Politic / Populare / 29 iunie, 2019, 08:53

Vladimir Plahotniuc poate fi extrădat de către SUA în Republica Moldova, dacă vor fi respectate procedurile, susține ambasadorul american în Republica Moldova Derek Hogan.

„Acest lucru e în totalitate posibil, sigur că nu pot depăşi aici sistemul nostru juridic, dacă guvernul din SUA va primi această solicitare de extradare atunci SUA va analiza această solicitare în baza analizei fondului cauzei. Nu a fost nici o înţelegere, se va baza pe fondul cauzei şi dacă aceasta va duce la concluzia că această persoană va trebui să fie extrădată în ţara sa de origine acest lucru se poate întâmpla”, a declarat Dereck J. Hogan în cadrul unei emisiuni de la postul Pro TV.

Hogan a spus că nu știe dacă Plahotniuc se află astăzi în SUA, dar a precizat că fostul lider PD „are interese de afaceri peste tot în lume”.

Ambasadorul a comentat și ultima sa discuție pe care a avut-o la sediul PD, menționând că nu i-a făcut nicio promisiune lui Plahotniuc.

„Nu am fost făcută nicio înţelegere între SUA şi Plahotniuc. Nu am avut niciun acord că dacă ar fi plecat ar fi existat vreun program de protecţie. Nu am avut aşa o înţelegere. Am discutat 30 de minute doar despre tranziția pașnică a puterii, pentru a evita violențele”, a menționat Hogan.

Potrivit unor surse, Plahotniuc s-ar afla astăzi la Miami, acolo unde deține o locuință. Presa a mai scris că acesta ar fi la Londra.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X