Bilanț regal la încheierea Președinției României a Consiliului UE – 35 de acțiuni publice ale Familiei Regale
Familia Regală a întreprins acţiuni de sprijinire a Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene – atât în pregătirea preşedinţiei (mai-decembrie 2018), cât şi pe parcursul exercitării mandatului, în primul semestru al acestui an. Într-un comunicat transmis duminică de către Casa Regală, citat de Agerpres, se subliniază că seria angajamentelor publice externe va continua și după încheierea preşedinţiei.
„Angajamentele publice regale nu vizează doar mai buna cunoaştere a României şi a proiectelor ei de dimensiune europeană, ci şi punerea în valoare a unor domenii româneşti cu performanţe remarcabile în context european. A fost subliniată susţinerea Republicii Moldova în drumul ei spre Uniunea Europeană. De asemenea, a fost subliniată legătura bilaterală, pe multiple planuri, cu Marea Britanie, în contextul ieşirii ţării din UE”, menţionează sursa citată.
Astfel, au fost 35 de acţiuni publice ale Familiei Regale de susţinere a Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene.
În contextul Preşedinţiei româneşti la Consiliul UE, Familia Regală însumează 12 vizite externe: Spania (mai 2018), Franţa (septembrie 2018), Germania (septembrie 2018), Portugalia (septembrie 2018), Croaţia (noiembrie 2018), Marea Britanie (decembrie 2018), Franţa (aprilie 2019), Danemarca (aprilie 2019), Spania (iunie 2019), Olanda (octombrie 2019), Germania (noiembrie 2019) şi Marea Britanie (decembrie 2019).
Familia Regală a avut, în anul 2018 şi în 2019, o serie de acţiuni oficiale sau publice în ţări din vecinătatea europeană – Nordul Africii, Orientul Mijlociu, Caucazul de Sud – în cadrul cărora a promovat idei sau proiecte de natură să intensifice, prin intermediul României, prezenţa Uniunii Europene în vecinătatea ei geografică.
Comentarii