Foto: Cotidianul.md

Modalitatea în care s-a privatizat compania aeriană de stat Air Moldova ridică foarte multe semne de întrebare, iar procedura ar putea fi anulată, susține președintele Igor Dodon.

Șeful statului a dezvăluit, în cadrul unui interviu exclusiv pentru COTIDIANUL, că a primit informații secrete despre banii care s-au utilizat pentru privatizarea AIR Moldova, de unde și de către cine au fost ridicați acești bani, cash, și cum s-au făcut unele tranzacții fără ca Banca Națională, CNA sau Procuratura Generală să intervină.

„Recent am primit o informație cu grif secret, de la organele care investighează. Este foarte interesant cum s-au plătit banii, nu mari, mărunți, pentru această întreprindere. Este interesant cum o persoană scoate cash zeci de milioane de lei, iar Banca Națională nu vede lucrurile astea. Sau cum o bancă comercială permite, când vine o persoană fizică din ’79 sau din ’80, conform documentelor, și ia 50 de milioane de lei chash, din bancă, și tot în ziua aia se duce și pune acest bani cash pe alt cont și suma pe urmă se transferă pentru Air Moldova. Și nimeni nu vede, procuratura tace, anticorupție tace”, a declarat Igor Dodon.

Compania Air Moldova a fost privatizată la sfârșitul anului 2018, de către Civil Aviation Group, o companie controlată de două persoane fizice din Republica Moldova, care dețin 51% din acțiuni, asociate cu compania română Blue Air, cu 49% din acțiuni. Procedura de privatizare a stârnit critici dure din partea opoziției și a experților din domeniu, din cauza lipsei de tansparență și a sumei mici, de doar 50 de milioane de lei, care a intrat în vistieria statului

Interviul integral cu Igor Dodon, în care veți afla cum a încercat Ilan Shor să vândă aeroportul internațional Chișinău unei companii rusești, despre felul în care PSRM și ACUM încearcă să păstreze consolidată actuala coaliție de guvernare și care este viziunea președintelui în privința instalării unui procuror general european, va fi publicat în scurt timp.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here