Un incendiu la depozitul Jim Beam a distrus 45.000 de butoaie de bourbon

Autor: , in Externe / 4 iulie, 2019, 13:38

Un depozit al brandului producător de alcool Jim Bean din Kentucky, SUA, care adăpostea circa 45.000 de butoaie de bourbon, a fost distrus ieri seară într-un incendiu de proporții.

Potrivit șefului Situații Excepționale din regiune, focul ar fi pornit de la un fulger. Pompierii au încercat să stingă incendiul ore în șir, însă misiunea lor a devenit dificilă din cauza inflamabilității ridicate a alcoolului din depozit. O altă sarcină complicată a fost și încercarea de a evita scurgerea alcoolului în râul Kentucky, ceea ce ar provoca daune ecologice substanțiale.

Purtătorii de cuvânt ai companiei Jim Bean au declarat că sunt „recunoscători că nimeni nu a avut de suferit în urma incidentului. Le mulțumim pompierilor, veniți din mai multe regiuni, care au ținut focul sub control și au prevenit răspândirea lui.”

Aceștia au ținut să asigure că fiecare depozit al brandului are un program de securitate, care include inspecții regulate și respectarea strictă a protocolului privind siguranța inventarului.

Gigantul Jim Bean are în total 126 de depozite în statul Kentucky, care dețin 3.3 milioane de butoaie cu faimoasa băutură. Un caz similar a avut loc în 2015, când circa 800.000 de galoane de alcool au fost distruse de flăcări. Deși niciun om nu a avut de suferit atunci, lichidul s-a scurs în pârâul din apropiere, contaminându-l. Compania a fost obligată să plătească aproximativ 27.000 de dolari ca să repare daunele.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X