Un turist și-a pierdut viața în Italia în urma erupției vulcanului Stromboli

Autor: , in Externe / 4 iulie, 2019, 16:38

O puternică erupţie care s-a produs miercuri pe insula vulcanică Stromboli, aflată la nord de Sicilia, a ucis un excursionist şi a determinat evacuarea a zeci de locuitori şi turişti, relatează Agerpres.

„Din nefericire, un bărbat şi-a pierdut viaţa, sunt mai mulţi răniţi, dar niciunul grav”, a declarat un membru al echipelor de salvare pentru un post local de televiziune. Victima este un sicilian în vârstă de 35 de ani, aflat într-o excursie cu un prieten brazilian, care a fost găsit în stare de şoc şi deshidratat. Ei se aflau sub limita de altitudine de 400 de metri dincolo de care este necesară prezenţa unui ghid.

O navă a Marinei italiene a fost trimisă la faţa locului şi a evacuat 70 de locuitori şi turişti.

Insula vulcanică Stromboli, cu o suprafaţă de 12,6 kilometri pătraţi şi o populaţie de circa 500 de locuitori, atrage în fiecare an numeroşi turişti încă de la începutul primăverii. Turiştii escaladează deseori vârful de 924 de metri pentru a privi în craterul vulcanului care aruncă deseori în aer roci topite. Stromboli este, însă, unul din vulcanii cei mai activi din Europa.

Potrivit Institutului naţional de geofizică al Italiei, două explozii uriaşe s-au produs miercuri pe versantul centru-sud al craterului vulcanului în jurul orelor 14:46 GMT.

Exploziile au fost precedate de scurgeri de lavă „din toate gurile active”, proiectând o coloană de fum cu o înălţime de doi kilometri..

Unul din avioanele serviciilor de pompieri din oraşul sicilian Messina, de care depinde Stromboli, nu a fost în măsură să atace incendiile provocate de erupţie din cauza cantităţilor importante de fum.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X