(VIDEO) Cât de prioritară este pentru Igor Dodon integrarea europeană a Republicii Moldova

Autor: , in Politic / Populare / 4 iulie, 2019, 11:57

Integrarea europeană este o soluție pentru sporirea calității vieții cetățenilor Republicii Moldova, dar țara noastră trebuie să aibă o politică externă echilibrată în raport cu Estul și Vestul, a declarat președintele Igor Dodon în cadrul unui interviu pentru COTIDIANUL. 

Șeful statului a fost solicitat să comenteze declarația ministrului de Externe și al Integrării Europene, Nicu Popescu, făcută luni, la București, acolo unde a spus că prioritatea nr.1 a guvernării de la Chișinău este integrarea europeană. 

„Implementarea Acordului de Asociere este prioritară pentru Republica Moldova, pentru toate instituțiile. Eu am spus-o de mai multe ori. Ceea ce ține de integrarea europeană este o soluție pentru sporirea calității vieții în Republica Moldova. Aceasta nu înseamnă că noi nu vom avea o politică externă echilibrată”, a declarat Igor Dodon.

Întrebat ce poziție va avea în momentul în care Republica Moldova va ajunge în postura de a depune cerere de aderare la UE, Dodon a spus că „nu este cazul să ne grăbim cu presupuneri”.

„Este Acordul de Asociere, să-l implementăm. Să facem reforme. Atunci când calitatea vieții o să fie mai sus, o să avem relații bune și cu Estul și cu Vestul, o să ajungem la următorul pas, o să ne consultăm pe intern”, a completat președintele.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X