(VIDEO) Messi a primit primul cartonaș roșu în ultimii 14 ani; Critici dure la adresa arbitrajului

Autor: , in Sport / 7 iulie, 2019, 09:53

Reprezentativa Argentinei a câştigat, sâmbătă, la Sao Paulo, finala mică a competiţiei Copa America, scor 2-1 cu Chile. Partida a fost marcată însă de un cartonaș roșu acordat destul de ușor căpitanului argentinienilor, Leo Messi. 

Au marcat Aguero ’12 şi Dybala ’22. Pentru Chile a înscris Vidal, în minutul 59, din penalti.

Messi, de la argentinieni, şi Gary Medel, de la chilieni, au fost eliminaţi pentru comportament nesportiv, în minutul 37. Totul a pornit de la o fază la care mingea a ieşit în afara terenului, protejată de Medel, iar Messi l-a lovit în spate cu mâna şi l-a împins pe chilian. Medel a reacţionat nervos lovindu-l cu capul şi cu pieptul pe Lionel Messi, care a încercat să nu mai aibă vreo reacţie.

În semn de protest, Messi nu a participat, la decernarea medaliilor de bronz.

„Nu am mers pe podium pentru că nu trebuie să facem parte din această corupţie şi lipsă de respect. Meritam mai mult, dar nu ne-au lăsat să fim în finală. Corupţia şi arbitrii nu i-au lăsat pe oameni să se bucure şi fotbalul a fost ruinat. Corupţia şi arbitrii nu ne-au lăsat să fim în finală. Trebuie spus adevărul. Brazilia campioană? Fără îndoială. Cred că toate jocurile sunt făcute pentri Brazilia. Să sperăm că arbitrii şi VAR-ul nu vor influenţa şi Peru va putea să să joace, deoarece au echipă să o o facă. Dar văd asta ca fiind dificil”, a declarat Messi.

Jucătorul Barcelonei face referire la faptul că VAR-ul nu a funcţionat la meciul Brazilia – Argentina, scor 2-0, din semifinale, la două faze litigioase, din cauza inerferenţelor provocate de serviciul de securitate al preşedintelui brazilian Jair Bolsonaro, prezent în tribune.

Messi a criticat arbitrajul şi după partida cu Brazilia. Acum, el consideră că a fost eliminat în finala mică din cauza acelor critici.

„Eu am plătit probabil nota, azi. Cu un cartonaş galben, totul ar fi fost reglat. Spun întotdeauna adevărul şi sunt cinstit, de aceea sunt liniştit. Dacă vor exista repercursiuni după ceea ce spun, nu este vina mea. Cartonaşul roşu, cred eu, este din cauza a ceea ce am spus”, a afirmat el.

Messi, cunoscut ca un jucător fair-play, a fost eliminat de pe teren doar pentru a doua oară în carieră. A mai păţit asta chiar la debutul sub culorile Argentinei contra Ungariei în 2005. În schimb, în 687 de meciuri pentru Barcelona nu a văzut niciodată cartonaşul roşu (doar pentru echipa de rezerve în Segunda B, tot în 2005). La naţionalaArgentinei are 136 de prezenţe şi a ajuns la a doua sancţiune când este trimis la vestiare înainte de fluierul final.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X