Andrei Năstase a sesizat CSP să inițieze procedura de pornire a urmăririi penale împotriva lui Eduard Harujen

Autor: , in Politic / 8 iulie, 2019, 17:57

Ministrul de Interne, Andrei Năstase, a sesizat Consiliul Superior al Procurorilor să inițieze procedura de pornire a urmăririi penale împotriva Procurorului General Eduard Harujen.

Într-o postare de astăzi pe pagina sa de Facebook, Năstase solicită convocarea unei ședințe pentru a pune în discuție demersurile sale legate de activitatea Procuraturii în general și a lui Eduard Harunjen în special.

Ministrul de Interne solicită Consiliului Superior al Procurorilor să pornească urmărirea penală împotriva Procurorului General pentru coparticipare la uzurparea puterii de stat, depășirea atribuțiilor de serviciu, amestec în înfăptuirea justiției și corupere pasivă.

„Reieșind din caracterul excepțional al subiectului, am solicitat ca ședința CSP să fie mediatizată, inclusiv cu prezența reprezentanților presei în sală”, a specificat Năstase.

Printre alte solicitări ale ministrului se numără și Declarația Parlamentului cu privire la caracterul captiv al statului și Declarația privind constatarea uzurpării puterii în stat de către Vladimir Plahotniuc și PDM, ca o sesizare despre infracțiuni. El a cerut pornirea unei urmăriri penale complexe pe faptele infracționale invocate în aceste documente ale forului legislativ.

Ședința Consiliul Superior al Procurorilor va avea loc mâine, 9 iulie, la ora 10:00.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X