Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI) a aplicat sechestru pe bunuri în valoare de 700.000.000 de lei în baza delegaţiilor procurorilor, conform unei sinteze prezentate de Centrul Național Anticorupție (CNA).

În sinteza prezentată de CNA nu se spune despre ce bunuri este vorba, dar săptămâna trecută RISE Moldova scria că hotelul de lux Nobil și studiourile în care activează posturile TV Prime, Publika, Canal 2 și Canal 3, au fost sechestrate de oamenii legii în cadrul unui dosar pornit pentru spălare de bani. Proprietățile sunt înregistrate pe Finpar Invest SRL, companie de bază în imperiul imobiliar a lui Vladimir Plahotniuc.

Conform RISE Moldova, miza în scenă a fost pusă de Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale pe 26 iunie curent, la două săptămâni de la plecarea subită din țară a liderului democrat.

A doua zi, pe 27 iunie, în scenă își fac apariția și ofițerii CNA. Aceștia obțin mandat judecătoresc și aplică și ei sechestru pe bunurile Finpar, conform extraselor cadastrale. Angela Starinschi, purtătorul de cuvânt al CNA, a declarat pentru RISE că sechestrul a vizat nu doar imobilele Finpar, dar și conturile companiei, măsurile respective fiind luate în cadrul unui dosar penal pentru spălare de bani.

Astăzi CNA a anunțat că ARBI a fost pus sechestru pe bunuri în valoare de 700.000.000 de lei. Săptămâna trecută, RISE scria că a reușit să identifice câteva dintre proprietățile înregistrate pe Finpar și sechestrate la cererea ofițerilor CNA, valoare totală a acestor fiind de circa 100 de milioane de lei.

Printre proprietățile identificate de jurnaliști se numără hotelul Nobil și studiourile General Media Group de pe teritoriul Moldexpo, care găzduiesc posturile TV: Prime, Publika, Canal 2 și Canal 3, dar și posturile de radio: Publika FM și Muz FM.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here