Un bărbat a escaladat cu mâinile goale cel mai înalt zgârie-nori din Londra

Autor: , in Externe / 8 iulie, 2019, 18:27

Un bărbat a escaladat luni cu mâinile goale celebrul The Shard din Londra, cel mai înalt zgârie-nori din Marea Britanie, au anunţat Poliţia londoneză şi compania care administrează acest imobil, relatează AFP, citată de Agerpres.

Poliţia a dezvăluit că a fost anunțată la ora locală 05:15 (04:15 GMT) în legătură cu o persoană care, fără coarde şi fără echipamente, era pe cale să escaladeze acel zgârie-nori aflat nu foarte departe de malurile Tamisei, în centrul Londrei.

„Serviciile de salvare s-au deplasat la faţa locului şi bărbatul se află acum alături de ofiţerii de poliţie. El nu a fost arestat”, a precizat Scotland Yard într-un comunicat.

The Shard, o clădire din sticlă şi metal al cărei design a fost conceput de italianul Renzo Piano, este cel mai înalt imobil din Regatul Unit al Marii Britanii, având o înălţime de aproape 310 metri. În această clădire se află birouri, baruri şi restaurante.

„Ne-am confruntat cu un incident la The Shard în debutul acestei dimineţi, în care a fost implicată o persoană care a escaladat clădirea”, au declarat pentru AFP reprezentanţii Real Estate Management (REM), compania care administrează clădirea, fără să precizeze motivaţiile acelui individ. „Anumite zone din jurul The Shard au fost închise pentru public ca măsură de siguranţă şi au fost apoi parţial redeschise”, au adăugat reprezentanţii companiei.

Contactat de AFP, un purtător de cuvânt al lui Alain Robert, supranumit „Spidermanul francez”, celebru pentru performanţe similare, a declarat că nu este vorba despre cascadorul francez de această dată. În prezent, Alain Robert se află în Indonezia.

În octombrie 2018, Alain Robert, pe atunci în vârstă de 56 de ani, a escaladat cu mâinile goale şi fără echipamente de siguranţă un turn de 46 de etaje din Londra, paralizând circulaţia într-o parte a districtului financiar din capitala Marii Britanii.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X