Sursă foto: zdg.md

În timp ce mai mulți deputați și ministrul de Interne susțin că fostul lider al PD, Vladimir Plahotniuc, are un dosar penal în Elveția, autoritățile de la Berna solicitând implicarea Procuraturii Generale în acest sens, Eduard Harunjen declară pentru presă că „nu știe” nimic despre așa ceva sau că „nu-și amintește”.

„Nu este adevărat absolut nimic. Dacă și ar fi venit careva informații, există o procedură – toate comisiile rogatorii care vin și toate informațiile care vin din alte state sunt repartizate unei direcții de cooperare internațională, care, la rândul său, le expediază după competență în procuraturile teritoriale sau specializate. Eu nu cunosc dacă există un astfel de dosar. Trebuie să vedeți în cadrul PCCOCS sau PA dacă a parvenit o astfel de informație. Eu nu citesc toate actele și toate sesizările care vin, deoarece ele vin în limbi străine. Eu nu scunosc limba engleză și nici limba germană. Nu am primit nici un doasar pe numele lui Plahotniuc de cât timp sunt în Procuratura Generală”, a declarat procurorul general, Eduard Harunjen pentru Unimedia.

În schimb, când a fost solicitat de postul TV 8, Harunjen a declarat că „nu-și amintește” despre un astfel de lucru.

Deputatul Grigore Novac și ministrul de Interne Andrei Năstase au declarat marți că „mai multe surse operative indică asupra faptului că autoritățile unui stat european în luna iunie curent, au informat Procuratura Generală și pe Eduard Harunjen personal despre instrumentarea unui dosar penal în privința cetățeanului Republicii Moldova, Vladimir Plahotniuc, dosar care vizează acțiuni de spălare de bani și disponibilitatea acestora de a da curs unei comisii rogatorii venite din paretea Procuraturii generale a Republicii Moldova. Acest fapt ar fi fost tăinuit de către Eduard Harunjen, ceea ce aduce prejudicii substanțiale și tergiversează anchetele pe plan internațional cu conexiuni în țara noastră”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here