miercuri, iulie 10, 2019


(VIDEO INTERVIU) Maia Sandu: Când vine Saakașvili, acordul cu PSRM pentru alegerile locale și cum puteau fi recuperați 400 de milioane de dolari din jaful bancar

Autor: , in Materiale Video Politic Populare , - 19:44

Premierul Maia Sandu a oferit un interviu pentru Cotidianul, la o lună de la preluarea mandatului în fruntea Guvernului.

Șefa Executivului a vorbit despre situația de la Procuratura Generală, cum ar putea fi reformată instituția și posibilitatea constituirii unei comisii de evaluare pentru cei 660 de procurori din sistem.

Din interviu veți afla și când ar putea veni la Chișinău fostul președinte georgian Mihail Saakașvili și echipa sa, pentru a se implica în reformele de aici, dar și care sunt șansele ca partenerii externi să asigure financiar prezența unui astfel de grup.

Un alt subiect abordat se referă la alianța de guvernare cu PSRM și care sunt șansele ca aceasta să reziste cât mai mult. Maia Sandu își exprimă opinia și în privința propunerii președintelui Igor Dodon, ca PSRM și Blocul ACUM să semneze un acord de colaborare în vederea alegerilor locale.

Premierul a oferit, în premieră, detalii și despre o sumă de aproximativ 400 de milioane de dolari americani din jaful bancar, care a ajuns în banca letonă ABLV și care puteau fi recuperați în 2016 dacă Procuratura Generală ar fi urmat sfaturile companiei Kroll și ar fi acționat.

Pe final veți afla și care sunt relațiile cu Bucureștiul și când vom putea vedea implementate proiecte palpabile pentru cetățenii celor două maluri ale Prutului, precum puncte comune de trecere a frontierei, anularea roamingului sau bilete la avion mai ieftine pe ruta Chișinău București.

https://www.facebook.com/cotidianul.md/videos/344537939796582/

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *