Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) a respins cererea ministrului de Interne, Andrei Năstase, pentru desemnarea unui procuror care se investigheze cele expuse în scrisoare, pe motiv că nu are competențe.

Membrii CSP au respins sesizarea lui Năstase pentru desemnarea unui procuror care se investigheze cele expuse în scrisoare, declarând totodată că CSP nu are competențe să examineze punctele 2 și 3 din scrisoare. În ceea ce privește investigarea procurorului general, Eduard Harunjen, privind uzurparea puterii în stat, CSP a decis să transmită informațiile prezentate de Năstase procurorilor pentru a fi efectuate investigații procesual-penale.

Năstase a cerut derularea urmăririi penale împotriva lui Harunjen, pe motiv că a coparticipat la uzurparea puterii în stat, pentru depășirea atribuțiilor de serviciu, amestec în înfăptuirea justiției și corupere pasivă.

Totodată, Năstase a solicitat CSP recunoașterea Declarației Parlamentului cu privire la caracterul captiv al statului Republica Moldova și Declarației privind uzurparea puterii în stat de către Vladimir Plahotniuc și PDM, ca o sesizare despre infracțiuni și pornirea unei urmăriri penale complexe pe faptele infracționale invocate în scrisoare.

De asemenea, ministrul de Interne a solicitat audierea semnatarilor Declarației Parlamentului cu privire la caracterul captiv al statuluiși Declarația privind constatarea uzurpării puterii de stat de către Vladimir Plahotniuc și PDM în calitate de martori în cadrul urmăririi penale.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here