Reacția lui Năstase după demisia lui Harunjen și decizia CSP

Autor: , in Politic / 11 iulie, 2019, 14:17

Demisia procurorului general, Eduard Harunjen, face parte dintr-un troc criminal cu CSP, iar acest aranjament prin care sistemul se opune schimbării demonstrează că lupta noastră pentru eliberarea Moldovei trebuie să continue, iar noi trebuie să fim la fel de vigilenți. Astfel comentează ministrul de Interne, Andrei Năstase, decizia de astăzi a Consiliului Superior al Procurorilor (CSP), precum și decizia lui Eduard Harunjen.

„Am spus încă de la preluarea mandatului de Ministru al Afacerilor Interne că demisia nu te poate absolvi de vinovății. Sesizarea mea cu privire la activitatea Procurorului General al Republicii Moldova a fost respinsă de o majoritate constituită din dorința toxică de a se opune schimbării. Acțiunile mele nu vizează oameni, ci caută să readucă la baza societății noastre principii și reguli care să garanteze reforma ireversibilă a sistemului juridic, al instituțiilor și valorilor care trebuie să ne guverneze corect și sănătos comunitățile și țara. Cei vinovați trebuie să răspundă. Cei care au tranzacționat demnitatea poporului trebuie să explice de ce au făcut acest lucru și trebuie să-și asume alegerile făcute”, a afirmat ministrul, făcând referire la respingerea sesizării lui privind inițierea urmăririi penale pe numele fostului procuror general.

Năstase menționează că, mai devreme sau mai târziu Eduard Harunjen și anturajul său vor da socoteală pentru interceptări telefonice, furtul miliardului și altele

Amintim că, Eduard Harunjen și-a prezentat astăzi demisia din funcția de procuror general, iar CSP a respins sesizarea lui Năstase privind inițierea urmăririi penale pe numele acestuia.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X