Nu mai puțin de 6 companii care-i aparțin lui Vladimir Plahotniuc, controlate prin intermediari, apar în raportul Kroll 2, anexa secretă a beneficiarilor finali.

Potrivit unui document prezentat de fostul primar de Bălți, Renato Usatîi, care susține că face parte din anexa secretă a raportului Kroll 2, privind beneficiarii finali ai fondurilor fraudate, bani ar fi ajuns pe conturile a 6 companii controlate de Vladimir Plahotniuc.

Acestea sunt:

Finpar Invest – prin care Plahotniuc deținea anterior majoritatea bunurilor sale din Republica Moldova. Astăzi o parte din aceste bunuri au fost înstrăinate.

OTIV Prime – În cadrul căreia a activat și Andrian Candu și prin intermediul căreia s-a realizat și atacul raider la de la Victoriabank. Legături cu această companie ar avea și deputatul PD Vladimir Andronachi.

Prime Management – Companie legată de OTIV Prime. Și în aceasta a activat Andrian Candu. Plahotniuc și Candu doi au renunțat la începutul lui 2019 la acțiunile în această companie.

ICS Prime TV – Prin care este deținut postul de televiziune cu același nume.

Gemeni SA – La care a fost acționar și fostul președinte ucrainean, Petro Poroșenko.

Basconlux – Una dintre cele mai mari companii de construcție din țară. A ridicat mai multe proiecte rezidențiale controversate, în Chișinău, în ultimii ani.

Un alt detaliu interesant este apariția numelui companiei Rastel European Trade, care ar fi controlată de deputatul PD Vladimir Andronachi, pe conturile căreia ar fi ajuns peste 5 milioane de dolari.

Potrivit ministrului de Interne, Andrei Năstase, aproape un milion de dolari din acești bani s-au întors în Republica Moldova încă în iunie 2016, prin implicarea unui judecător.

Potrivit documentului, zeci de milioane de dolari au ajuns în companii sau conturi off-shore afiliate lui Plahotniuc și oamenilor săi apropiați.

De asemenea, în document apar și mai multe companii cu legături cu fostul premier Vladimir Filat.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here