Procurorul francez Jean Francois Bohnert a primit șefia Parchetului Național Financiar din Franța, ieșind practic din cursa pentru postul de procuror șef al Parchetului European (EPPO). Astfel, Laura Codruța Kovesi rămâne singură în cursa pentru postul de procuror șef al Parchetului European, scrie Radio Europa Liberă.

Emmanuel Macron l-a favorizat pe Bonhert pentru șefia Parchetului Național Financiar, lăsând teoretic calea liberă pentru Laura Codruța Kövesi. Acum, problema se simplifică pentru fosta șefă DNA, întrucât rămâne singură în cursă.

Negocierile dintre Parlamentul European, care o susținea pe Kovesi, și COREPER (reuniunea ambasadorilor statelor UE la Bruxelles) care îl susținea pe Jean-François Bohnert, au rămas fără rezultat, înaintea alegerilor europarlamentare din luna mai. Ele ar urma să fie reluate la toamnă.

Laura Codruța Kovesi a spus recent într-un interviu pentru politico.eu că nu se gândește „sub nicio formă” să se retragă din cursa pentru ocuparea postului de procuror-șef al Parchetului European: „Atâta vreme cât procedura nu s-a încheiat, am șansa de a ocupa această poziție și voi lupta pentru ea. Până în ultima clipă”, a spus fosta șefă a DNA.

Oficialii români au opinii divizate. În timp ce premierul Viorica Dăncilă declară că nu e oportun să își arate sprijinul față de Kovesi, Klaus Iohannis a reconfirmat faptul că îi acordă susținere pentru postul de procuror european.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here