Comisia de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor devalizării sistemului bancar din Republica Moldova va decide astăzi dacă îl va audia pe fostul primar al orașului Bălți, Renato Usatîi, care joi seara a publicat fragmente din raportul Kroll 2, care cuprind date mult mai complete despre beneficiarii jafului din sistemul bancar.

Președintele Comisiei parlamentare, Alexandru Slusari, a anunțat că după ședința plenară a Parlamentului, membrii Comisiei se vor întruni într-o ședință în cadrul căreia vor decide dacă îl vor chema sau nu pe Usatîi la audieri.

„Am primit solicitarea de la el. Comisia lucrează colegial și eu trimis această solicitare tuturor membrilor comisiei. Vom discuta acest subiect. Azi-seara avem niște audieri ordinare planificate, dacă luăm decizia, posibil îl vom audia azi și pe Renato Usatîi”, a declarat Alexandru Slusari.

Citește și: (VIDEO/DOC) Usatîi prezintă „părțile 2 și 3” din raportul Kroll; „Apar de la Plahotniuc și Filat până la Pavlicenco”

Deputatul susține că trebuie verificată autenticitatea documentelor prezentate de Usatîi și nu exclude că au fost obținute de la Procuratură, pe căi ilegale.

„Am văzut acele 3 pagini. Dacă acest document este autentic, cred că sunt primite neoficial de la Procuratură. Este necesară verificarea autenticității acestor documente, mă voi ocupa de acest lucru”, a mai spus Slusari.

Referitor la faptul că în documente figurează fostul lider al Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vladimir Plahotniuc și fostul premier, Vlad Filat, deputatul a comentat că „nu mă miră acest lucru”.

Amintim că, Usatîi susține că a intrat în posesia părților 2 și 3 din raportul Kroll 2, care cuprinde date mult mai complete despre beneficiarii jafului din sistemul bancar. Documentele sunt „strict secrete” și au fost puse doar la dispoziția procurorilor, susține politicianul.

Potrivit acestuia, din documente reiese că în jaful din sistemul bancar este implicat și Vladimir Plahotniuc și compania sa Prime Management, fostul premier Vladimir Filat și fiul său, precum și alte persoane din anturajul acestora.

„Aici sunt foarte multe nume și interesante, la unele chiar nici nu te așteptai. De la Plahotniuc, Shor și Filat până la Vitalia Pavlicenco”, a declarat Usatîi.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here