Președintele Comisiei parlamentare de Anchetă privind fraudarea sistemului bancar, Alexandru Slusari, îl așteaptă astăzi, la Parlament, pe fostul primar de Bălți, Renato Usatîi, pentru a prezenta documentele pe care le deține și susține că ar fi „părțile 2 și 3” din raportul Kroll 2. 

„Așteptăm inițial ca domnul Usatîi să prezinte la Parlament documentele pe care le deține. Le vom analiza și ulterior, dacă se confirmă că sunt autentice, vor întreprinde pașii următori. Această verificare foarte ușor poate fi făcută”, a declarat Slusari în cadrul unei conferințe de presă.

El a spus că, dacă se vor dovedi a fi autentice, atunci vor fi publicate în scurt timp.

Renato Usatîi, susține că a intrat în posesia părților 2 și 3 din raportul Kroll 2, care cuprinde date mult mai complete despre beneficiarii jafului din sistemul bancar.

Documentele sunt „strict secrete” și au fost puse doar la dispoziția procurorilor, susține politicianul.

Potrivit acestuia, din documente reiese că în jaful din sistemul bancar este implicat și Vladimir Plahotniuc și compania sa Prime Management, fostul premier Vladimir Filat și fiul său, precum și alte persoane din anturajul acestora.

„Aici sunt foarte multe nume și interesante, la unele chiar nici nu te așteptai. De la Plahotniuc, Shor și Filat până la Vitalia Pavlicenco”, a declarat Usatîi.

El susține că documentele demonstrează că „principalul beneficiar” al jafului este Plahotniuc, iar Shor este cel care a „implementat proiectul”.

„Sunt 150 de pagini cu dovezi care duc spre beneficiarii finali. Liste de companii, nume de persoane, este chiar și postul de televiziune Prime, care a beneficiat de bani din jaful bancar”, a mai spus Usatîi.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here