Asistența macrofinanciară a Uniunii Europene pentru Republica Moldova a fost deblocată, iar în curând vot fi transferate peste 14 milioane de euro.

Comisarul european pentru politica vecinătății și negocieri de extindere, Johannes Hahn, după şedinţa Consiliului Afacerilor Externe al UE, a anunţat reluarea sprijinului bugetar pentru Republica Moldova.

Odată cu finalizarea şedinţei Consiliului Afacerilor Externe al UE, la o sesiune a căreia a participat şi ministrul afacerilor externe şi integrării europene al Republicii Moldova, Nicu Popescu, Comisarul european pentru politica vecinătății și negocieri de extindere, Johannes Hahn a anunţat reluarea de către Uniunea Europeană a sprijinul bugetar pentru Republica Moldova.

„Mă bucur să anunț astăzi reluarea sprijinului bugetar pentru Republica Moldova. 14,54 milioane de euro sunt așteptate în zilele următoare. Deblocarea asistenței financiare este un semn clar al sprijinului din partea Uniunii Europene pentru Republica Moldova şi cetățenii săi, de apreciere a măsurilor deja întreprinse și de încurajare a reformelor”, a subliniat comisarul Johannes Hahn.

Potrivit ministrului Popescu, zilele următoare autoritățile moldovenești vor primi 14,54 de milioane de euro.

,,Suma de 14,54 de milioane de euro care urmează să ne ajungă în zilele următoare ne confirma faptul că deblocarea asistenței financiare este o dovadă a sprijinului pe care Uniunea Europeană ni-l acordă nouă, Republicii Moldova, că urmare a încrederii în măsurile deja întreprinse de către noul Guvern de la Chișinău dar și pentru încurajarea programului de reforme, pe care ni le-am propus să le aplicăm cu succes”, a anunțat ministrul.

De menționat că, asistența macrofinanciară a fost blocată printr-o rezoluție adoptată de Parlamentul European, la 5 iulie 2018, după ce PDM a modificat sistemul electoral de vot, iar justiția controlată de democrați a anulat rezultatele alegerilor municipale.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here