Dodon a anunțat candidatul la șefia Moldovagaz; Promite că nu va fi majorat prețul la gaz

Autor: , in Politic / Populare / 16 iulie, 2019, 13:11

Viitorul președinte al companiei Moldovagaz ar putea fi Vadim Ceban. Candidatura acestuia a fost prezentată marți, la Președinție, în cadrul unei întrevederi pe care Igor Dodon a avut-o cu ministrul Economiei Vadim Brînzan.

Ceban a fost anterior vicebașcan al Găgăuziei și a ocupat interimatul funcției de bașcan în perioada recentei campanii electorale.

El a ocupat în 2009 funcția de director general al ANRE și a activat mai mulți ani în cadrul Ministerului Economiei.

Ceban urmează să fie propus de Guvern la șefia Moldovagaz, decizia finală aparținând însă companiei Gazprom.

Dodon promite că gazul nu se va scumpi

Potrivit lui Dodon, „există informație preventivă despre diferite scheme frauduloase puse în aplicare în sistemul energetic în general, și în structurile Moldovagaz, în particular, care au impact semnificativ asupra costurilor interne și, implicit, asupra tarifelor la gaze”.

Dodon este de părere că tariful la gaz pentru consumatorii finali nu trebuie să crească, urmând să efectueze o vizită la Moscova pentru a discuta asupra acestui subiect.

„Pe parcursul zilei de mîine voi întreprinde o vizită de lucru scurtă la Moscova, în cadrul căreia voi aborda în dialogul cu autoritățile Federației Ruse, inclusiv și reducerea prețului de livrare a gazului natural pentru Republica Moldova. Subiectul respectiv va fi abordat în cadrul discuțiilor mele cu autoritățile din Federația Rusă, dar și cu conducerea S.A. ”Gazprom”. Un eventual consens în aceste negocieri ar permite să diminuăm semnificativ necesitatea majorării tarifelor la gazele naturale”, a precizat Dodon.

Șeful statului a mai „atras atenția asupra necesității demarării negocierilor cu partea rusă pentru încheierea unui nou contract pentru livrarea de gaze naturale și tranzitul acestora după 1 ianuarie 2020”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X