Prim-ministra Maia Sandu a declarat la Berlin, unde a avut o întrevedere cu cancelarul german Angela Merkel, că scopul noii guvernări este de a schimba lucrurile în Republica Moldova, astfel încât „să fim acceptați în UE ca un membru de încredere, cu o democrație funcțională”.

Sandu a transmis la Berlin că, Republica Moldova a ratat șansa de a deveni o țară europeană, din cauza fostei guvernări, care a fost coordonată din umbră de oligarhi și corupți.

„Din nefericire, fostul Guvern al Republicii Moldova a fost interesat mai mult de chestii personale, decât de buna funcționare a instituțiilor. Dintr-o poveste de succes în ochii Europei, Republica Moldova a devenit partea gri a Europei, coordonată din umbră de oligarhi și corupți. Mai multe companii serioase au încetat să investească în țara noastră. Încrederea în guvernarea a picat, iar cetățenii și-au pierdut speranța și au părăsit țara. Am ratat șansa de a fi o țară europeană”, a declarat Sandu.

Șefa Executivului a punctat că știe despre faptul că oficialii UE sunt dezamăgiți de mulți politicieni din Republica Moldova, dar „astăzi sunt aici să vă spun să încercați să credeți în perspectivele Republicii Moldova”.

„Avem o misiune complicată. Am luptat cu regimul și am stopat ilegalitățile acestuia, dar acum trebuie să construim statul și să restabilim încrederea în fața partenerilor noștri externi. Trebuie să curățăm Moldova de corupție și să punem înapoi instituțiile statului în serviciul societății. Procesul nu va fi ușor, dar ceea ce contează este direcția pe care am ales-o. Vrem să schimbăm Moldova, astfel încât să fim acceptați în UE ca un membru de încredere, cu o democrație funcțională”, a mai declarat prim-ministra Maia Sandu în cadrul unei conferințe de presă alături de cancelarul german, Angela Merkel.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here