Fostul prim-ministru, Vlad Filat, susține că „nu a avut de ales”, astfel i-a permis fostului lider al Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vladimir Plahotniuc, să se întărească începând cu anul 2009, când acesta a fost cel care a deblocat negocierile privind crearea coaliției de guvernare.

Filat a declarat în cadrul unei emisiuni de la Pro TV că în anul 1997 l-a văzut pentru prima dată pe Plahotniuc, iar prima discuție cu acesta a avut loc în anul 2009, când negocierile pentru crearea coaliției de guvernare se aflau în impas.

„Prima dată l-am văzut cred că în anul 1997. Dânsul a fost coleg de facultate cu prietenii mei, Marcel Raducanu și Pavel Filip, au fost colegi de facultate cu el. L-am văzut la un restaurant. Atunci nu am discutat cu el. Prima comunicare a fost după alegerile din 2009. Negociam de săptămâni bune și negocierile erau blocate. am primit un aparat telefonic de la Constantin Botnari, care a venit la sediul PLDM și a spus că cineva dorește să vorbească cu mine. Atunci am vorbit cu Plahotniuc. Am stabilit o întrevedere, undeva într-o casă în regiunea Telecentru și din acel moment negocierile sau deblocat. Atunci, practic, el a apărut în deciziile politice în Republica Moldova. Am înțeles că fără decizia lui în PDM nu se întâmplă nimic”, a declarat Filat.

Întrebat de ce i-a permis lui Plahotniuc să se întărească, Filat a explicat că „nu a avut de ales”.

„Justiția era deja subordonată lui. Nu am avut de ales. Alegerea era foarte simplă – ori facem coaliție cu PDM și încercăm să schimbăm lucrurile în bine. Lucrurile au perpetuat, ele nu au apărut în guvernările AIE, și foarte multe din lucrurile care se întâmplau pe timpul lui Voronin sunt scheme implementate de Plahotniuc și oamenii lui”, a mai spus fostul prim-ministru.

Filat susține că între el și Plahotniuc a existat mereu o luptă.

„În general, eram într-o luptă cu Plahotniuc, mereu. Dacă eu nu luptam cu el, nu ajungeam la pușcărie. Reacțiile mele urmau cu discuții foarte dure în coaliție care duceau la limita de a mai exista coaliție sau nu”, a mai spus Vlad Filat.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here