Discurs acid al europarlamentarului britanic Jake Pugh despre așa-zisele realizări ale României la președinția Uniunii Europene. Deputatul a fost mult mai impresionat de performanța Simonei Halep la Wimbledon pe care a lăudat-o din toată inima în plenul Parlamentului European, după discursul susținut acolo de premierul Viorica Dăncilă.

Jake Pugh a spus răspicat că, mai bine o sărbătoresc pe Simona Halep decât eforturile președinției române la conducerea Uniunii Europene! Asta, deoarece sportul reușește cel mai bine să aducă oamenii împreună, în timp ce adesea politica lasă mult de dorit.

„În contextul încheierii preşedinţiei României aş dori să o felicit în mod special pe Simona Halep pentru performanţa uimitoare de la Wimbledon de sâmbătă. A fost o demonstraţie de calm, forţă şi precizie şi, cel mai important, ea a inspirat poate milioane de fete la ea acasă şi în străinătate să facă mai mult sport. Desigur, mândria colectivă a României pentru această performanţă sportivă e o expresie clară a identităţii şi a naţiunii, vă rog să notaţi că nu am zis naţionalism, ci naţiune. Creşterea economică în UE e la cel mai jos nivel din ultimii trei ani, şomajul tinerilor în România e 16%, 20% în Franţa, 30% în Italia şi Spania, 40% în Grecia. Generaţii întregi de tineri sunt sacrificate pe altarul Uniunii Europene! În al doilea rând, dezvoltarea de către UE a propriei Armate, asta nu poate decât să îi încurajeze pe cei care vor să ne atace şi să subminzeze securitatea UE prin intermediul NATO”, a spus europarlamentarul

„Aşadar, decât să celebrăm eforturile preşedinţiei române, mai bine să sărbătorim succesul Simonei Halep, simbol real al mândriei româneşi care aduce mult mai puţine prejudicii securităţii şi prosperităţii Europei”, a adăugat Jake Pugh.

Sportiva Simona Halep le va prezenta suporterilor trofeul cucerit la turneul de la Wimbledon miercuri, în cadrul unei ceremonii pe Arena Națională.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here