Sursă foto: Facebook/Igor Dodon

Președintele Igor Dodon a plecat, din nou în Federația Rusă. Acesta spune că întreprinde o vizită la Moldova, unde va avea mai multe întrevederi, inclusiv cu vice-premierul, reprezentantul special al Președintelui Federației Ruse pentru dezvoltarea relațiilor comercial-economice cu Moldova, Dmitri Kozak.

Dodon susține că în cadrul vizitei pe care o efectuează în capitala Federației Ruse va fi examinat întregul spectru al relațiilor bilaterale, inclusiv aspecte legate de extinderea comerțului și a cooperării economice, chestiuni din sfera socială și umanitară, problemele migranților noștri.

Potrivit președinteleui, de asemenea, va fi discutată reglementarea transnistreană, livrările de gaze naturale, reluarea activității, după o pauză de trei ani, a Comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru colaborare comercial-economică și multe altele.

De menționat că, pe parcursul anilor 2017, 2018 și a primului trimestru din 2019, președintele a efectuat peste hotarele țării 37 vizite oficiale și de lucru. Acestea au costat în total 2,71 milioane de lei și au acoperit (din bugetul public) cheltuielile de diurnă, locațiune și transport, potrivit datelor oferite de Aparatul Președinției Centrului de Politici și Reforme.

Doar 13% din acestea au avut drept destinație un stat din Uniunea Europeană, iar 46% din deplasări au fost efectuate în același stat: Federația Rusă. Alte 41% din cheltuieli pentru deplasări au fost pentru călătorii tot în state din Est.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here