Fundaşul internaţional francez de tineret Abdou Diallo, de la Borussia Dortmund, a semnat, marţi, un contract pe cinci ani cu clubul de fotbal Paris Saint-Germain, a anunţat gruparea din capitala Franţei pe site-ul său oficial, citat de AFP.

„Este o mare onoare să mă angajez la un club atât de prestigios”, s-a felicitat jucătorul într-un comunicat al campioanei Franţei.

„Să mă alături azi clubului din capitală este un pas important în cariera mea”, a adăugat el.

Tranzacţia este evaluată la 32 milioane euro (şi două milioane eventuale bonusuri) de către revista germană Kicker.

În sezonul trecut, Abdou Diallo s-a afirmat ca titular indiscutabil în centrul apărării echipei din Dortmund (28 de meciuri în Bundesliga, 7 în Liga Campionilor), scrie Agerpres.

Venirea sa la Paris nu mai reprezenta un mister după ce numele său nu apăruse pe lista de 26 de jucători ai Borussiei Dortmund care au plecat luni în Statele Unite, unde clubul de pe Ruhr va disputa o serie de meciuri amicale.

Odată cu sosirea jucătorului de 23 de ani, antrenorul parizian Thomas Tuchel, fost la Borussia, dispune de cinci jucători capabili să joace în centrul apărării, brazilienii Thiago Silva şi Marquinhos, germanul Thilo Kehrer şi francezii Presnel Kimpembe şi Abdou Diallo.

Diallo este al cincilea recrut estival al campioanei Franţei, după Pablo Sarabia (ex-FC Sevilla FC), Ander Herrera (ex-Manchester United), olandezul Mitchel Bakker (19 ani), venit ca jucător liber de la Ajax Amsterdam, şi Marcin Bulka, portar polonez de 19 ani, venit liber de la Chelsea, care va fi al treilea portar.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here