Un copil de 11 ani a ajuns în stare gravă la spital, după ce a fost mușcat de un câine

Autor: , in Social / 17 iulie, 2019, 14:30

A ajuns în stare gravă la spital după ce a fost mușcat de un câine. Este vorba de un băiețel în vârstă de 11 ani din localitatea Goianul Nou, comuna Stăuceni, care recent a fost internat la Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii, după ce a fost atacat de un câine în luna iunie curent.

„Cu simptome de febră și halucinații, copilul a fost internat la data de 12 iulie. Febra nu este constantă, iar după procedura de puncție și tratament medicamentos, băiețelul a fost diagnosticat cu rabie” spun reprezentanții spitalului.

Copilul face parte din familie social vulnerabilă, mama fiind la muncă peste hotare, minorul aflându-se sub o tutelă.

Rabia este o boala infecţioasă gravă transmisă de la animale vertebrate la om. Boala poate fi răspândită de către animale prin intermediul salivei sau contactului cu ţesutul cerebral.

Totodată Agenţia Naţională de Sănătate Publică atenţionază că, în cazul unor muşcături de animale, imediat să prelucreze rana, să o spele cu săpun sub apă curgătoare, să o dea cu tinctură de iod – acţiuni ce asigură înlăturarea a 50-70% din cantitatea de virus din rană. La fel, se cere adresarea operativă la medic, care va decide necesitatea şi volumul vaccinării curativ-profilactice antirabice.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X