Atacantul moldovean Virgiliu Postolachi a marcat un nou gol în tricoul echipei mari a campioanei Franței, Paris Saint-Germain.

El a înscris reușita de 5:0 în amicalul cu Dinamo Dresda. Atacantul a avut o deviere de efect din centrarea marii vedete a parizienilor, Mbappe.

Virgiliu Postolachi, în vârstă de 19 ani, este un atacant născut la Edineț, în Republica Moldova, însă a crescut în Franța. Este legitimat la PSG, acolo unde a fost promovat de la grupa U17 la cea U19, iar acum ar putea fi inclus în lotul primei echipe de antrenorul Thomas Tuchel, Potrivit Digisport.ro.

La finalul anului trecut, Postolachi a făcut obiectul unei dispute între Federația Română de Fotbal și cea Moldovenească în ceea ce privește țara pentru care ar urma să evolueze tânărul atacant. În cele din urmă, Virgiliu Postolachi a spus că nu ia în calcul niciun moment să evolueze pentru naţionala Moldovei și să îmbrace tricoul reprezentativei României.

Până acum, Postolachi se poate lăuda cu două titluri de campion al Franței, cu U17 în sezoanele 2015-2016 și 2016-2017. Fotbalistul, care a fost cooptat de către scouterii celor de la PSG încă de acum cinci ani, din vara lui 2013, a reușit o ”dublă” în finala campionatului francez, dintre PSG U17 și AS Monaco U17, scor 3-0, disputată pe 3 iunie 2017.

În urmă cu două sezoane, Postolachi a fost promovat la U19, unde a fost iar extrem de apreciat. Tocmai de aceea, Virgiliu a fost utilizat și în șase partide ale francezilor din Youth Champions League reușind să marcheze și două goluri, pe terenul celor de la Glasgow Rangers și al lui Bayern Munchen.

Virgiliu Postolachi mai are contract cu PSG până în iunie 2021.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here