Tânărul atacant Virgiliu Postolachi (19 ani)a semnat un contract până în 2023 cu echipa Lille OSC, a anunţat vicecampioana Franţei pe site-ul său.

Postolachi, născut la Edineţ (Rep. Moldova) şi ajuns la vârsta de doi ani în Franţa, a primit cetăţenia română în toamna anului trecut. El juca din 2013 la academia clubului Paris Saint-Germain, cu care a câştigat două titluri de campion al Franţei la nivel Under-17, în 2016 şi 2017. Postolachi, care a semnat în 2018 primul său contract profesionist, a evoluat pentru parizieni în UEFA Youth League, marcând două goluri în 6 partide.

Virgiliu Postolachi (1,89 m) este descris drept un ”atacant atletic şi polivalent, generos în efort, dotat cu joc de cap şi cu spatele la poartă”. El a marcat pentru prima echipa a lui PSG vara trecută într-un meci amical cu Atletico Madrid, a participat în mod regulat la antrenamentele echipei de seniori, alături de celebrii Mbappé, Neymar şi Cavani, iar marţi a înscris un gol frumos în meciul cu Dynamo Dresda (6-1).

Lille a anunţat însă că Postolachi va juca mai întâi la echipa de tineret.

„Virgiliu este un jucător foarte interesant, pe care am avut şansa să îl aducem. Este un număr 9, un jucător înalt cu abilităţi de a marca, dar nu numai. Munceşte din greu şi este capabil să creeze dezechilibre în zona ofensivă. Antrenorii noștri îl vor ajuta să crească. Este încă tânăr și are o marjă bună de progres, care ar trebui să-i permită să ajungă la prima noastră echipă”, a anunţat directorul general al lui Lille, Marc Ingla.

Postolachi a fost transferat gratis la Lille, dar PSG și-a păstrat un procent dintr-un eventual viitor transfer.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here