Programul de dobândire a cetățeniei Republicii Moldova prin investiție este suspendat. O decizie în acest sens a fost luată în cadrul Consiliului Suprem de Securitate.

Potrivit șefului statului, Igor Dodon, care a făcut declarații după ședința CSS, până în prezent au fost depuse 34 de cereri privind obținerea cetățeniei moldovenești prin investiții, iar Comisia nu mai primește suplimentar cereri. Astfel, s-a decis suspendarea acestui program.

„Sunt întrebări referitor la companiile care sunt implicate în acest program. Până nu ne clarificăm, suspendăm programul”, a declarat Dodon.

Președintele susține că s-a discutat și despre terenul vândut pentru construcția Arenei Chișinău și s-a decis ca ministerul
Economiei să decidă cine va finaliza construcția Arenei.

„S-au dat indicații să securizăm terenul de 70 de ha, pentru a nu ajunge la tot felul de firme. Arena trebuie construită, dar trebuie să vedem cum poate fi finalizată”, a mai spus șeful statului.

În cadrul ședinței de astăzi a CSS s-a mai discut despre măsurile luate de autorități privind investigarea devalizării sistemului bancar, dar și despre acțiunile întreprinse de autorități în legătură cu vânzarea Union Fenosa. Dodon susține că, Procuratura Generală ar putea solicita în curând ridicarea imunității mai multor deputați.

„S-a discutat despre sursa de provenire a banilor și despre cine sunt proprietarii reali ai companiilor care au luat decizia să intre în sectorul energetic al Republicii Moldova”, a mai spus Igor Dodon.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here