Ilan Șor, Stanislav Budza și Ivan Ursu sunt cele trei persoane cu funcții de răspundere din cadrul Băncii de Economii, care au decis acordarea a creditelor în valoare de 2 miliarde de dolari doar în luna noiembrie a anului 2014, susține Alexandru Slusari, președintele Comisiei parlamentare de anchetă privind jaful din sistemul bancar

Comisia parlamentară de anchetă privind jaful din sistemul bancar i-a audiat joi pe Oleg Reidman, președintele unei comisii parlamentare care a decis soarta Băncii de Economii în 2013 și pe Viorel Bîrcă, fost vicepreședinte al BEM.

Slusari acuză că anume în cadrul acelei comisii s-a decis soarta Băncii de Economii. El susține că în prima perioadă a anului 2013 „a avut loc un complot politic” împotriva Republicii Moldova.

„Aproape două miliarde de dolari au fost scoși din cele trei bănci anume în perioada noiembrie 2014. Deciziile privind alocarea acestor credite au fost luate de trei persoane din cadrul BEM: Ilan Șor, Ivan Ursu și Stanislav Budza. Aceste trei persoane în câteva zile au devalizat Banca de Economii, știind probabil, de fapt eu sunt sigur că aceste persoane știau despre acordarea garanțiilor de stat. Este încă un lucru grav pe care noi îl cunoașteam în mare parte, dar astăzi am primit niște probe de la acest martor, domnul Bîrcă”, a declarat Alexandru Slusari, președintele Comisiei parlamentare de anchetă privind jaful din sistemul bancar.

Săptămâna viitoare la comisia de anchetă vor veni fostul guvernator BNM Dorin Drăguțanu și adjunctul său, Emma Tăbîrță.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here