(VIDEO) Afacere ilegală cu milioane de lei, anihilată. Vindeau droguri sintetice prin aplicații electronice de comunicare

Autor: , in Social / 19 iulie, 2019, 10:39

Ofițerii Direcției Antidrog a INI, în comun cu ofițerii CCCI, cei de urmărire penală a DGUP, procurorii PCCOCS și cu suportul angajaților Brigăzii cu Destinație specială „Fulger”, au destructurat activitatea ilicită a unui grup criminal organizat, specializat în circulația ilegală a drogurilor sintetice de tip PVP, prin intermediul magazinelor online.

Gruparea a fost documentată pe parcursul a șase luni, fapt pentru care oamenii legii au stabilit că, membrii acesteia aveau reguli bine stabilite de comunicare, subordonare și disciplină.

Pe perioada documentării au fost acumulate probe precum că, liderul grupării a creat în apartamentul unde domicilia o rețea de comercializare a drogurilor de tip sintetic prin intermediul aplicației Telegram, administrat de unul din membrii grupării. Astfel, consumatorii de droguri erau ademeniți cu oferte de prețuri și droguri de o înaltă calitate. Zilnic prin această aplicație erau obținute venituri din realizarea drogurilor în jur de 10 000 lei.

De asemenea, organizatorul magazinului online, racola persoane în calitate de „curieri” pentru plasarea drogurilor în ascunzișuri, aceștia fiind remunerați online.

Locurire unde erau ascunse drogurile erau alese după reguli stricte în apropierea școlilor, grădinițelor, iar coordonatele și fotografiile cu acestea erau transmise centralizat liderului grupării.

Ca urmare a perchezițiilor efectuate la domiciliul capului grupării, polițiștii au ridicat un telefon mobil prin intermediul căruia a fost creat și administrat magazinul online de realizare a drogurilor, cartele SIM, pe ele fiind create conturi Qiwi (portofele electronice) pe care se transferau bani pentru droguri de către consumatori, carduri bancare pe diferite familii prin intermediul cărora ulterior se ridicau veniturile din activitățile ilicite, peste 200 de pliculețe cu droguri de tip PVP (aproximativ 500 grame), un cântar electronic la scara mică, circa 500 pachețele Zip-lock, un notebook, bani în sumă de 8650 lei, 2000 euro, 4000 dolari, proveniți în urma realizării drogurilor.

Totodată, în cadrul acțiunilor de urmărire penală au fost ridicate mai multe pliculețe cu droguri care erau amplasate în ascunzișuri special amenajate pe teritoriul mun. Chișinău destinate consumatorilor de droguri în apropierea școlilor, grădiniților. Prețul de pe piața tenebră a drogurilor ridicate constituie circa 400.000 lei.

Ca urmare a analizei rulajelor financiare a acestora s-a stabilit că, suspectul pe parcursul activității infracționale, timp de 2 ani a obținut venituri de circa 1,5 milioane lei.

Drept rezultat al acțiunilor de urmărire penală, liderul gruprii, un bărbat cu vârsta de 25 de ani, din mun. Chișinău, a fost reținut în flagrant în timp ce scotea dintr-un bancomat bani proveniți ilegal, fiind deghizat în femeie, purtând o perucă pe cap. Bănuitul este arestat pentru 30 zile.

Totodată, în privința altor patru persoane, membri ai grupării, se efectuează măsuri de identificare a locului aflării lor.

Dacă suspecților li se va demostra vinovăția, aceștia riscă închisoare de la 7 la 15 ani.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X