Deputatul blocului „ACUM Platforma DA și PAS”, Dumitru Alaiba, susține că parlamentarii pregătesc un proiect prin care vor cere comunității internaționale să impună sancțiuni personale asupra lui Ilan Șor și Vladimir Plahotniuc si să ofere asistență în urmărirea și recuperarea activelor dobândite ilegal.

Alaiba susține că, așa cum una din promisiunile blocului ACUM din campania electorală a fost instituirea sancțiunilor pentru corupți, acum se cer acțiuni concrete.

„Am spus că vom duce o muncă de convingere cu comunitatea internațională să instituie sancțiuni personale asupra celor ce ne distrugeau democrația cu scopul de a-și proteja schemele corupte. Ei au fugit. Dar promisiunile noastre trebuie îndeplinite. Curând vom înregistra un proiect de Apel al Parlamentului către comunitatea internațională. O să cerem comunității internaționale să instituie sancțiuni personale lui Ilan Șor, Vladimir Plahotniuc și asociaților săi. Să le aresteze averile, inclusiv să încurajăm instituțiile lor să se autosesizeze, să nu aștepte demersuri de la procuratura noastră, încă adânc capturată”, spune Alaiba.

Deputatul susține că asta nu se face din „răzbunare”, ci dintr-un profundă convingere că oamenii merită justiție.

„Cei ce au comis crime trebuie să răspundă pentru ele și nu e nimic personal. Doar pedepsindu-i pe hoții din trecut îi descurajăm pe cei din viitor. Dacă nu facem nimic și îi lăsăm să plece așa cum au plecat precedenții, transmitem societății un mesaj bolnav, că poți fura de la trei milioane de oameni săraci timp de zece ani de zile, după care să mergi liniștit la pensie. Nu le vom permite să fugă”, mai spune Dumitru Alaiba.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here