Ex-șeful Inspectoratului General al Poliției (IGP), Alexandru Pînzari, confirmă că a mers astăzi la Procuratura Generală, fiind citat în baza materialelor privind presupusa uzurpare a puterii de stat.

„E o situație mai mult decât ciudată, aproape că stupidă. Am fost citat pentru ziua de azi în baza materialelor privind presupusa uzurpare a puterii de stat. Azi am mers și am dat declarații pe cazul dat, apoi am văzut în presă că…s-ar pune la cale ceva, nu știu ce. Sunt uluit de faptul cum un ministru lansează în spațiul public speculații și minciuni doar ca să mai aibă un motiv informațional și să fie preluat de presă”, a declarat Pînzari.

Fostul șef al IGP îi recomandă viceprim-ministrului, Andrei Năstase, să se documenteze înainte de a face acuzații.

„Văd că nici nu se obosește să verifice informațiile mai întâi de toate, să se documenteze câtuși de puțin. Regret acest fapt și subliniez odată în plus că poliția nu trebuie să facă politică, ci să asigure ordinea publică în țară, să prindă infractorii, să fie preocupată de liniștea și siguranța fiecărui cetățean”, a mai spus Alexandru Pînzari.

Citește și: Reacția Procuraturii Generale la acuzațiile lui Năstase: „Presiune ilegală asupra procurorilor”

Amintim că astăzi, într-o declarație pe Facebook, Năstase susține că Popa „încearcă să obstrucționeze” începerea unei cauze penale în ceea ce ține de uzurparea puterii în stat.

„Un grup de procurori a făcut acest raport și l-a înaintat procurorului general interimar. În loc să ia o decizie, acest individ încearcă să obstrucționeze investigația”, a declarat Andrei Năstase.

Năstase susține că în legătură cu acest subiect, în biroul lui Popa s-ar fi aflat și fostul șef al IGP, Alexandru Pînzari.

„Ce a avut de căutat astăzi, la Procuratură, unul dintre suspecții, complicii la uzurparea puterii în stat? Arătarea declarațiilor mele și a altora unui potențial suspect este o ilegalitate și va fi sancționată conform legii”, a spus ministrul.

El a mai spus că Procuratura „nu a luat nicio măsură” la demersul cu privire la interceptările ilegale dispuse de instanțele de judecată la solicitarea procurorilor în cazul mai multor politicieni și alte persoane publice.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here