Colaj: Cotidianul.md

Reprezentanții Procuraturii Generale consideră declarațiile viceprim-ministrului Andrei Năstase drept o încercare de a pune presiuni asupra procurorilor. Reacția vine după ce Năstase a declarat că procurorul general interimar, Igor Popa, ar „pune la cale o crimă odioasă”.

„Considerăm aceste declarații drept încercare de a exercita o presiune ilegală asupra procurorilor, fapt inadmisibil si inacceptabil. Asigurăm că pe caz va fi adoptată o decizie legală și întemeiată, care va fi comunicată autorului denunțului în modul și termenul stabilit de lege”, a comentat Procuratura Generală.

În ceea ce privește eventuala întâlnire a lui Igor Popa cu ex-șeful Inspectoratului General al Poliției, Alexandru Pînzari, reprezentanții Procuraturii nu ne-a putut confirma, dar nici infirma acest lucru.

Citește și: (VIDEO) Năstase vine cu acuzații dure la adresa procurorului general interimar: Pune la cale o crimă

Amintim că astăzi, într-o declarație pe Facebook, Năstase susține că Popa „încearcă să obstrucționeze” începerea unei cauze penale în ceea ce ține de uzurparea puterii în stat.

„Un grup de procurori a făcut acest raport și l-a înaintat procurorului general interimar. În loc să ia o decizie, acest individ încearcă să obstrucționeze investigația”, a declarat Andrei Năstase.

Năstase susține că în legătură cu acest subiect, în biroul lui Popa s-ar fi aflat și fostul șef al IGP, Alexandru Pînzari.

„Ce a avut de căutat astăzi, la Procuratură, unul dintre suspecții, complicii la uzurparea puterii în stat? Arătarea declarațiilor mele și a altora unui potențial suspect este o ilegalitate și va fi sancționată conform legii”, a spus ministrul.

El a mai spus că Procuratura „nu a luat nicio măsură” la demersul cu privire la interceptările ilegale dispuse de instanțele de judecată la solicitarea procurorilor în cazul mai multor politicieni și alte persoane publice.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here