Dumitru Robu, votat procuror general interimar inclusiv de PD și Șor; Cine s-a abținut

Autor: , in Politic / Populare / 30 iulie, 2019, 14:58

Dumitru Robu a fost votat marți de către Parlamentu în funcția de procuror general interimar. Candidatura sa a fost susținută de toate fracțiunile parlamentare.

În susținerea lui Robu au votat 78 de deputați de la PSRM, ACUM, PD și Partidul Șor. S-au abținut doar deputații Alexandru Jizdan de la PD și Dan Perciun și Lilian Carp de la Blocul ACUM.

Cine este Dumitru Robu și cum s-a ajuns la candidatura sa

Dumitru Robu a devenit cunoscut opiniei publice în special în ultimul an și jumătate, el fiind procurorul de caz în dosarul deschis împotriva fostului primar al capitalei Dorin Chirtoacă, privind parcările cu plată.

Dumitru Robu și-a început cariera de procuror în Secţia combatere trafic de fiinţe umane din cadrul Procuraturii Generale. Ulterior, prin Ordinul Procurorului General al Republicii Moldova, din 8 iulie 2016, a fost numit în funcția de procuror în cadrul Procuraturii Anticorupție.

El a fost avansat, în martie 2018, când instrumenta dosarul împotriva lui Dorin Chirtoacă, la funcția de adjunct al procurorului-șef al Procuraturii municipiului Chișinău, Oficial principal, în urma unui concurs organizat de Consiliul superior al Procurorilor (CSP).

Robu este originar din Nisporeni, raionul de baștină al lui Vladimir Plahotniuc.

Potrivit surselor Cotidianul, Dumitru Robu este candidatul propus de blocul ACUM.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *