marți, iulie 30, 2019


Plahotniuc și-a depus mandatul de deputat

Autor: , in Politic Populare , - 10:25

Fostul lider al PD, Vladimir Plahotniuc, și-a depus marți mandatul de deputat, motivându-și decizia prin faptul că „mandatul de deputat nu mai valorează mare lucru”.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Plahotniuc acuză că „mai mulți politicieni de rang înalt, din așa-zisa guvernare reformatoare, dau indicații publice instituțiilor de drept cum să acționeze, ce dosare să facă, cui să i se facă dosare”.

„În actuala situație, în care mandatul de deputat nu mai valorează mare lucru, nu-mi pot îndeplini nici obligațiile față de electoratul din Nisporeni, cei care au făcut mandatul meu cel mai reprezentativ în actualul Parlament după numărul de voturi. Nu ar fi corect față de ei să țin ocupat acest loc câtă vreme nu pot să-mi îndeplinesc mandatul primit de la ei, din motive care nu depind de mine. Însă îi voi ajuta altfel, poate chiar mai eficient, pentru că față de ei am o datorie pe viață pentru încrederea masivă pe care mi-au acordat-o”, a scris Plahotniuc pe Facebook.

El și-a continuat retorica vehementă împotriva actualei coaliții de guvernare, pe care o acuză că ar face jocurile Moscovei.

„Am așteptat ca cei din Blocul ACUM să se trezească din euforie și să oprească această capturare a statului de către Moscova, dar constat că, dimpotrivă, ei ajută acest proces, sunt captivi în continuare vechilor obsesii politice și în timpul acesta în spatele lor se instalează mecanisme de control abuziv al statului, ale căror efecte vor fi curând devastatoare și pentru ei.

În condițiile preluării totale în captivitate a Republicii Moldova de către Federația Rusă, în condițiile în care ultimele trocuri politice care s-au făcut, indică preluarea de către ruși, prin partidul lor, a instituțiilor de drept și, în consecință, mă aștept la o degradare totală și pe termen lung a activității justiției, la abuzuri, la o justiție politizată și supusă intereselor personale ale unor grupări, care lucrează împotriva intereselor Republicii Moldova.

În această situație, eu nu doresc să mai activez, în nici un fel, în vreo instituție a statului și astăzi am depus mandatul de deputat în Parlament”, a mai spus Plahotniuc.

El își depune mandatul chiar în ziua în care Dumitru Robu urmează să fie numit, de către Parlament, în funcția de procuror general interimar.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *