Australia: O placă metalică ortopedică, descoperită în stomacul unui crocodil mort

Autor: , in Externe / 31 iulie, 2019, 15:58

Proprietarul unei ferme de crocodili din estul Australiei a descoperit o placă ortopedică şi mai multe şuruburi metalice în stomacul unui exemplar decedat de crocodil de apă sărată, ce avea o lungime de 4,7 metri, informează agerpres.ro.

Crocodilul MJ a murit în iunie la ferma Koorana din Coowonga, în apropiere de Marea Barieră de Corali, în statul australian Queensland, la şase luni după o luptă pe viaţă şi pe moarte cu un alt crocodil de aceeaşi dimensiune.

Proprietarul fermei, John Lever, a declarat pentru DPA că reptila încetase să mai mănânce în ultima perioadă, adăugând că a fost şocat să găsească acea placă din oţel inoxidabil, alături de şase şuruburi, în timpul examinării stomacului animalului.

„Nu era nici un os. Probabil au fost descompuse de sucurile sale gastrice. De asemenea, nici număr de identificare. Suprafaţa din oţel fusese corodată de aciditatea stomacului”, a precizat el.

John Lever a precizat că i s-a spus că este vorba despre o placă ortopedică realizată într-un stil mai vechi, în Elveţia, având găurile pentru şuruburi modificate – ovale în loc de rotunde.

„Ar fi putut fi acolo de zeci de ani. Credem că este posibil să fi aparţinut unei persoane… Ni s-a spus că este o placă ortopedică umană”, a precizat John Lever, adăugând că a făcut apel la informaţii suplimentare pe reţelele de socializare.

Proprietarul, care cumpărase crocodilul în urmă cu şase ani de la o altă fermă, a precizat că poliţia nu a fost încă implicată în acest caz.

În fiecare an, aproximativ 30.000 de turişti vizitează ferma, care găzduieşte 5.000 de crocodili.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X