Cadavrul unui miliardar indian a fost descoperit pe malul unui râu. Bărbatul era proprietarul unui lanț mare de cafenele

Autor: , in Externe / 31 iulie, 2019, 15:27

Cadavrul miliardarului indian V.G. Siddhartha, proprietarul lanţului de cafenele Coffee Day, unul dintre cele mai mari din lume, a fost descoperit pe malul unui râu din sudul ţării, a anunţat miercuri poliţia locală, care investighează un posibil caz de sinucidere, informează digi24.ro.

Magnatul indian, în vârstă de 57 de ani, a fost văzut ultima dată în viaţă luni seară, în timp ce traversa un pod din statul Karnataka, potrivit Agerpres.

Observând că miliardarul nu s-a întors în reşedinţa lui după acea plimbare, şoferul său a alertat autorităţile, care au demarat operaţiuni de căutare în sectorul Mangalore.

Cadavrul magnatului a fost descoperit în cele din urmă de un pescar, potrivit Poliţiei indiene.

„Am trimis cadavrul spre autopsie şi aşteptăm rezultatele”, a precizat Sasikanth Senthil, comisarul-adjunct al Poliţiei din statul Karnataka.

Sandeep Patil, comisarul din Mangalore, a precizat că o anchetă este în curs de desfăşurare pentru stabilirea cauzei morţii. Poliţiştii încearcă să determine şi dacă V.G. Siddhartha s-a sinucis.

Potrivit presei locale, magnatul indian suferea de depresie după o serie de descinderi ale Fiscului în 2017 în birourile companiilor sale. Mai multe companii mass-media indiene au publicat o scrisoare adresată de V.G. Siddhartha acţionarilor grupului său, în care miliardarul se declara „cu adevărat dezolat” de faptul că i-a dezamăgit pe toţi oamenii care au avut încredere în el.

„M-am luptat mult timp, dar astăzi am renunţat, pentru că nu mai puteam să suport presiunea la care eram supus de unul dintre partenerii mei de investiţii de capital, care mă forţa să îi răscumpăr acţiunile”, precizează acel text, care pare să aibă forma unei scrisori de adio.

Familia magnatului V.G. Siddhartha lucrează în comerţul cu cafea de peste 130 de ani. Miliardarul indian deţine aproape 12.000 de hectare cu plantaţii, iar una dintre companiile sale, Amalgamated Bean Company (ABC), este cel mai mare exportator de cafea verde (boabe de cafea neprăjite) din India.

Omul de afaceri a lansat în 1996 lanţul Coffee Day, care deţine în prezent peste 1.700 de cafenele, în principal în India. Acest brand este prezent însă şi în Malaezia, Egipt, Cehia şi Austria.

V.G. Siddhartha era căsătorit cu una dintre fiicele politicianului S.M. Krishna, fost şef al diplomaţiei indiene şi fost prim-ministru al statului Karnataka.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X