Grupul Volkswagen a fost cel mai mare constructor auto din lume în primele șase luni ale anului, cu vânzări de 5.37 milioane de unități, în timp ce Toyota a ocupat locul doi la numai 60.000 de unități în spate. Alianța Renault-Nissan a încheiat pe poziția a treia cu 5.21 milioane de unități.

Piața auto traversează în prezent o perioadă de scăderi ușoare ale vânzărilor la nivel global, ca urmare a reducerii puternice a interesului pentru mașini diesel în Europa și a scăderii abrupte a vânzărilor în China.
Cu toate acestea, podiumul celor mai mari constructori auto din lume din prima jumătate a anului este identic cu cel de la finalul anului trecut.

Astfel, Grupul Volkswagen rămâne pe prima poziție în clasament cu 5.37 milioane de unități, însă vânzările germanilor au scăzut cu 2.8% comparativ cu perioada similară a anului trecut, scrie Automarket.ro.

La rândul lor, cei de la Toyota își păstrează locul doi, însă japonezii s-au apropiat amenințător de Grupul Volkswagen: cu 5.31 milioane de unități, Toyota este la numai 60.000 de unitari de prima poziție.

În plus, rezultatele Toyota au venit pe fondul unei creșteri cu 2% a vânzărilor, ceea ce înseamnă că japonezii ar putea deveni lideri la sfârșitul anului dacă tendința se va păstra și în următoarele șase luni.

Între timp, Alianța Renault Nissan Mitsubishi a rămas pe poziția a treia cu 5.1 milioane de unități. Alianța franco-japoneză a înregistrat și cel mai mare declin al vânzărilor, de 5.9%, ca urmare a scăderilor majore înregistrate de Nissan (-7.9%) și Renault (-6.7%).

Evoluția din ultima parte a anului va depinde în mare parte de cum vor evolua vânzările pe piața din China.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here