Două permise de conducere falsificate, au fost depistate de polițiștii de frontieră din Sculeni și Criva

Autor: , in Social / 1 august, 2019, 13:58

Două permise de conducere, cu semne vădite de falsificare, au fost depistate de polițiștii de frontieră din Sculeni și Criva. Incidentele au fost consemnate în ieri, 31 iulie 2019, la intrarea în Republica Moldova.

În jurul orei 13:20, în punctul de trecere Criva s-a apropiat la linia de control un mijloc de transport de model Renault Magnum 500, la volanul căruia a fost legitimat cetățeanul Ucrainei de 32 de ani. În timpul verificării documentelor prezentate pentru automobil, polițiștii de frontieră au observat la permisul de conducere, care ar fi eliberat de autoritățile ucrainene pentru toate categoriile, semne vizibile de contrafacere.

Urmare a cercetării amănunțite, cu tehnica din dotare, au fost confirmate prezența elementelor de falsificare a documentului și anume: lipsește plasa de fon al acestui model și utilizate alte vopsele decât cele speciale. În declarații, cetățeanul a precizat că nu știa despre falsul depistat, deși deține permisul din anul 2015.

În cel de-al doilea incident, un tânăr cu dublă cetățenie, a Republicii Moldova și României, a înmânat la controlul de frontieră permisul de conducere moldovenesc, cu semne clare de falsificare. Către ora 21:50, pentru formalitățile de trecere a frontierei prin punctul de trecere Sculeni s-a prezentat cetățeanul de 22 de ani, conducând un BMW.

Printre documentele verificate, a atras atenția polițistului de frontieră permisul de conducere moldovenesc, asupra căruia s-au văzut mai multe elemente definitorii al acestui document ce nu corespundeau unui original. Cu ajutorul tehnicii din dotare s-au confirmat bănuielile angajaților Poliției de Frontieră, permisul este vădit cu semne de falsificare. Nici în cazul dat, tânărul nu cunoștea despre falsul depistat și de asemenea, îl deține din anul 2015.

Polițiștii de frontieră continuă cercetările pe faptul săvârșirii infracțiunii de falsificarea actelor oficiale.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X