(VIDEO) Cum se ofereau funcțiile pe timpul guvernării PD? Dinu Plîngău: „Nu aveau dreptul să refuze. Dacă refuzau, se mergea cu tancul peste ei”

Autor: , in Actualitate / Politic / 1 august, 2019, 20:40 Etichete: , , , ,

Deputatul blocului ACUM, Dinu Plîngău, susține că în Republica Moldova este enorm de greu să găsești o persoană care poate să-și asume toate riscurile care le implică o funcție în stat. Opinia a fost exprimată în cadrul unui interviu oferit pentru Radio Europa Liberă. 

„Noi am analizat în cadrul comisiei mai multe candidaturi pentru funcția respectivă (procuror general interimar) și mulți refuzau”, spune Dinu Plîngău.

Întrebat cum se explică faptul de pe timpul guvernării PD nu se refuzau funcții, Plîngău a răspuns că „Nu aveau dreptul să refuze. Dacă refuzau, se mergea cu tancul peste ei”.

Potrivit deputatului persoanele care ocupă funcții în stat sunt cele de la care lumea așteaptă lucruri normale, dar enorme.

„Dacă vorbim de procurorul general în cauză, el trebuie să „ridice sabia” împotriva unui grup criminal organizat, care gestionează miliarde de dolari, și include inclusiv politicieni”, spune Dinu Plîngău. Iar aici deputatul a făcut referire la Partidul Democrat și banii care erau făcuți în urma unor scheme ilicite, din care se finanța nu doar partidul dar și ONG-uri, alte partide politice, surse media.

Deputatul Plîngău mai spune că, noua guvernare trebuie să aibă certitudinea că o persoană, care vine într-o funcție, cât de integră și ideală nu ar fi, nu poate ceda unor presiuni, cum ar fi să vină 3,4 sau 5 milioane de euro și ea sa accepte să nu facă nimic în noua funcție.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X