(FOTO) O nouă unitate de salvatori şi pompieri va fi deschisă la Taraclia

Autor: , in Social / 2 august, 2019, 15:41

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI va deschide în scurt timp o nouă unitate de salvatori și pompieri în municipiul Taraclia. Astăzi, conducerea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență reprezentată de general – maior Mihail Harabagiu şi antreprenorul responsabil de construcţia remizei, au inspectat teritoriul și încăperile stației de pompieri pentru a se convinge că aceasta poate fi dată în exploatare.

Construcţia unităţii se află la etapa finală. În curând unitatea va servi drept forța de intervenție în situații de risc pentru 27 localităţi din preajma. Noua unitate de salvatori și pompieri din Taraclia este edificată în cadrul unui parteneriat dintre Statele Unite ale Americii şi Republica Moldova.

Proiectul a fost finanţat cu suportul Comandamentului Forţelor Armate ale SUA fiind estimat în suma de 422 000 de dolari americani. Construcţia din temelie a noii unităţi a apărut grație eforturilor comune a IGSU, autorităților publice locale, dar şi Ambasadei Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova. Conform bugetului estimat, Autorităţile publice locale au contribuit cu 240 000 lei, bani utilizaţi pentru achiziţionarea mobilierului necesar.

Potrivit IGSU, în cadrul unităţii, peste de 20 salvatori şi pompieri, dar şi angajaţi ai Serviciului Mobil de Reanimare şi Descarcerare vor activa în condiţii adaptate la standarte Europene.

În noua unitate vor fi birouri de lucru, boxe pentru autospecialele de intervenţie, dar şi un turn de instruire necesar pentru pregătirea şi antrenarea practică a salvatorilor. Remiza urmează a fi dată în exploatare la sfârşitul acestei veri. Unităţi similare deschise cu suportul forţelor armate a SUA au fost inaugurate la Căuşeni, Basarabeasca, Soroca, Edineţ şi Cahul.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X