O moldoveancă timp de 10 ani primea o pensie dublă – una în Moldova, alta în Rusia

Autor: , in Social / 2 august, 2019, 18:00

O pensionară cu dublă cetățenie (a Federației Ruse și a Republicii Moldova) este acuzată de escrocherie. Moldoveanca timp de 10 ani primea o pensie atât în Republica Moldova, cât și în Rusia. În acest timp, daunele aduse bugetului Rusiei s-au ridicat la 929 de mii de ruble, transmite bloknot-moldova.md

– Curtea districtului Pogarsky din regiunea Bryansk va examina un dosar penal împotriva femeii cu dublă cetățenie. Aceasta fiind înregistrată în Federația Rusă și Republica Moldova. Femeia este acuzată de escrocherie, a declarat serviciul de presă al parchetului regional.

Ancheta a stabilit că, în 2009, femeia din Republica Moldova s-a mutat în regiunea Bryansk  pentru o reședință permanentă. Aceasta s-a adaptat rapid după care a emis documente pentru o pensie conform legilor rusești. Aparent, pensia rusă i s-a părut prea mică, așa că a ascuns informațiilor fondului de pensii că are o dublă cetățenie, și că primește și o pensie în Republica Moldova.

Trucul ei a fost dezvăluit de personalul autorității de supraveghere după aproape zece ani – în octombrie anul trecut. Pe numele acesteia a fost deschis un dosar penal cu privire la faptul că a fost vorba de o fraudă de plată. Acum, soarta femei în vârstă, va fi decisă de instanță, relatează presa locală.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X