Unul dintre posturile de televiziune controlate de Plahotniuc a fost închis

Autor: , in Cultură/Media / 2 august, 2019, 15:08

Stația locală de televiziune Canal 2 Nisporeni, lansată cu circa zece luni înainte de alegerile parlamentare din februarie 2019, și-a sistat activitatea. Șeful Secției cultură și turism a Consiliului Raional (CR) Nisporeni, Lilian Zbîrnea, în sediul căreia își închiria studioul Canal 2 Nisporeni, a confirmat pentru Media-azi.md că echipa redacțională a părăsit clădirea. Oleg Cristal, consilierul politic al fostului lider al democraților Vladimir Plahotniuc și proprietarul în acte al postului Canal 2, nu a răspuns la mesajele redacției noastre.

Lilian Zbîrnea a precizat pentru Media-azi.md că sala, unde se afla sediul stației de televiziune locale, este ocupată deja de altcineva, iar autoritățile publice locale au încetat contractul de locațiune cu Canal 2 Nisporeni.

„Ei nu mai sunt la noi. Noi cu dânșii am încheiat. La revedere! (…) Au fost scoase toate uneltele și aparatele. Sala e ocupată de altcineva – tinerii se ocupă acum acolo”, a afirmat Zbîrnea.

Proprietarul Canal 2, Oleg Cristal, nu a răspuns la apelurile și mesajele sursei citate pentru a comenta aceste informații.

Managerul de proiect de la lansarea stației Canal 2 Nisporeni, Ruslan Grabari, a menționat pentru Media-azi.md că nu mai este responsabil de acest studiou și nu cunoaște cum au evoluat lucrurile. În aprilie 2018, la scurt timp de la lansarea stației locale, întrebat de Media-azi.md dacă miza acestui studiou erau alegerile parlamentare, jurnalistul a negat acest lucru.

„O să trecem și peste alegeri și o să vedeți că noi o să rămânem. După alegeri nu o să se închidă nimic. Chiar e o coincidență. Am avut planuri. Noi de vreo doi ani ne gândim la asta. Și, în momentul în care am găsit echipament, am și lansat”, declara atunci Ruslan Grabari.

Vladimir Plahotniuc a părăsit la 14 iunie țara, iar apoi s-a retras de la conducerea PD și a renunțat la mandatul de deputat.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X