Foști deputați și demnitari traversează frontiera de stat cu pașapoarte diplomatice. Ce prevede legea în acest sens

Autor: , in Actualitate / Politic / 3 august, 2019, 10:47 Etichete: , , ,

Mai mulți foşti deputaţi şi demnitari traversează frontiera de stat în baza paşapoartelor diplomatice, pe coluarul destinat diplomaţilor. Aceștia au fost depistați de către șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, în cadrul unei vizite în punctul de trecere a frontierei de stat Leuşeni.  

Despre acest fapt șeful Poliției de Frontieră l-a informat pe Secretarul de Stat al MAI, dl George Balan şi a pregătit o scrisoare către Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova.

În acest context, Rosian Vasiloi, am solicitat MAEIE, reevaluarea statutului pașapoartelor diplomatice eliberate de către Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, cu informarea ulterioară despre existența pașapoartelor de acest tip, care au fost scoase din circulație, dar au rămas în posesia titularului, în virtutea încheierii mandatului funcției.

Conform Legii privind actele de identitate din sistemul naţional de paşapoarte, dreptul de deţinere a paşaportului diplomatic, ori a celui de serviciu, apare din momentul numirii sau alegerii persoanei în funcţia prevăzută și încetează în momentul încheierii mandatului funcţiei prevăzute.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X