Marian Lupu și Viorel Chetraru ar putea fi demiși de la Curtea de Conturi

Autor: , in Politic / 5 august, 2019, 15:11

Președintele Curții de Conturi Marian Lupu și vicepreședintele Viorel Chetraru urmează a fi demiși de către Parlament, dacă nu-și vor depune singuri demisiile, susține deputatul Dumitru Alaiba.

Într-o postare pe blogul său, Alaiba menționează că, în prezent, „instituția este una defectuoasă din cauza șefilor ei, instaurați pe criterii exclusiv politice, urmare a unor concursuri formale, organizate peste noapte”.

„La moment, la șefia Curții de Conturi sunt elemente oligarhice. Marian Lupu, Viorel Chetraru sunt oameni clar afiliați regimului lui Plahotniuc. Ei trebuie înlăturați. Articolul 7 din legea privind organizarea și funcționarea Curții de Conturi spune clar că membrii Curții de Conturi sunt numiți de Parlament urmare a unui concurs public, în baza unor criterii clare. A existat un concurs formal, cu ușile închise, cu un singur candidat. Așa era pe timpul lui Plahotniuc. Concurs formal cu un singur candidat care, surpriză, câștigă concursul. Caracterul public al concursurilor a fost lezat. Viorel Chetraru și Marian Lupu ar fi bine să plece de bună voie, iar dacă nu, ei vor fi demiși”, menționează Alaiba.

El mai propune și reducerea numărului de „șefi” ai Curții de Conturi, în condițiile în care astăzi instituția are un președinte și 6 vicepreședinți, în condițiile în care în țările din regiune sunt mulți mai puțini conducători.

Deputatul a venit și cu un proiect legislativ care ar urma să reformeze Curtea de Conturi.

Marian Lupu este fost președinte al Partidului Democrat, iar Viorel Chetraru a condus timp de 8 ani Centrul Național Anticorupție.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X